22 February 2017

LIFE IN PALAM





        Hi everyone! lamanya x bukak andddd ya x update blog ni uhuuuu. sedikit kemalasan bila umr mngkat ni ehh ? hihi almost 21 dah this year :) hopefully everything were fine. so, where we should start first eh, hmm fkir jap! ohh what's new story in palam yaaa. . ( tgh remind balik moments apa yg tjd slama dkt palam) haha gelak tawa suka duka benci semua ada. k ni semua tak tipu tau. gmb yg iolss tnjuk kat atas tuuu laa classmates iolss uolss. hihi jgn pelik jejaka memg ada 5 je for halalsterssssssss! ofkos la iols x berbut pn dgn 5jejaka which is not my taste :p haha bkn xhensem tapiii xminat just available for others . uhuuuu eh mcm la iolls cntik sgtkn. nk memili puleksss. lewss! bkn memilih hakikatnya mcm xde bdk lain pulak nk minat bdk kelas je kn. x syokk sb hari2 dh ngadap muka mereka kn. haha
 
         Anddddddd yaaaa you guys jgn tkejut tau sb ppuan memg rmai dari lelaki dlm kelas iolss sebabbb laki semua pupus dah msa zmn kami masuk u dulu (maybe) haha so ni la muka2 suci kami #dakdakacis hihi paling best sb batch kitorg memg satu kls je utk dip okengggg so takdela kena berbut kelas ke ape kn. but then, lpas intake kitorg junior dh jd byk batch. xbest kn ? yaa memg tak bestttttt. pty junior kena compete. haha k jahat! aduhhh 2k17 kami dh last sem anddddd last year in palam :'( so saddd nyaa. memula dulu ngis kemainnn xnk duk palam la, palam xbest la, kawan xbest la, pendek kata semua tak best la masa memula masuk palam dulu. drama sgt kn ? haha hampir tiap-tiap hari tau iolls call mak sb nak balikkk. aduhhhh drama queen tahap ape tah. hihi malu k.

       so dah nk hmpir last sem and dh nk dekat final dh pun utk abg2 and akak2 senior acis ni haaaaa :'( too much memory's we had been through together eventhough were not too close at first but yeah still can go on with it.  thanks for the precious moments classmates! iolls will miss all the kerenah uolss spnjg 2years and half okenggggg! *ahh nk ngis pulak rasa* uhuuuu bila dh hbs final and end of the smester 2k17 dh boleh buka lagu seasons in the sun kot. haha klau nk cite psal palam ni allahu byk sgt kenangan nyaaa. mcm dlm lagu polaroid tu haaa. mcm tu la kisah nyaa.

       last, see you guys soon and hope we met each other degree life pulaks yaa. tu pn klau semua cont. but i think tak semua cont to bachelor of halal kot.  hm sad nya :( sokayyy, ada jodoh jumpa lagi kn! so bye. xoxo


HEY DA READ? OKE THNX :)

8 February 2015

I had too :')

ya allah everything have changed :'( aku terlalu rindukn kngan dgn kwn-kwn uitm machester :') machester is better than palam -.- hmm life palam bukan life aku! i never xpect that my life will be like this :'( ya allah.semua benda kena buat sendiri.life without frenster like nothing.hm how i miss my old life so much :"( i wish i could turn back time.hmmm rindu semua! rinduuu mak anda abah :( rindu yaya,rindu ddadadadadaada! rindu besfiy2 akuu :'( hm ya allah pliss kuatkan aku.i'm not strong enough well :( no one would understand what i mean 'R I N D U' . hm dulu aku study dekat uitm machang, kelate xde pn feeling rindu melampau ni maybe sebab kat sane lagi better then palam kot. hahaha even dkat sane kolej dia x up to date mcm palam but envoirment dia is better laa than kat sini.erghh~ sebab uitm kelate aku kenal erti persahabatn yg ukhwah :'( aku rindu saatsaat belaja kat sane.aku rindu moment chilling with my buddyz :'( aku rindu lect kat sane.hmm madam,miss,sir,ustaz and more.percaya laa saya nalda nazira binti rahimi rindu kelate sangat! bukan aku nk kate palam ni buruk tau.yerr,aku admit it laa palam ni up to date, tmpat dia gempak gila sgt kn. sebab most of them ckap "untung laa kau dapat palam" and i was like untung ? maybe not~ huhu ada yg ckap best la palam nk hangout seng,bndar dekat.itu la ini la..but trust it bilaa korg dtg sini dan stay kat sini baru korg tahu ape yg aku rasa :'( yaa allah! terlalu rindu kan parents,buddyz,besfiy,kwan2 and semua bnde aku rindu :( i miss my old life.hm


but,nevermind laa "innamaa'malubiniat" ssungguh nya restu parents tu lagi baik kn ? everything i do is for my parents :') our life would be better if kita niat dgn betul dan letakkan allah num satu then parents insyaallah everything when well :') ckap pasal rindu sape x rindu kn.maybe ada hikmah dsebalik semua ni dan aku try jadi yg terbaik tuk my parents even aku tak kuat :'( takpe allah kn ada.la tahzan nalda nazira! talk to urself kau kuat syggg :( sabar lagi stahun stgah nak habis then kau bleh njoy spuas2nya k ? lets pray for nalda nazira :') hihi yeahh chaiyokk babyy ! kau bleh go on dgn semua ni k.


Dreams do come true please :') ilove all of youu much. xoxo N!





HEY DA READ? OKE THNX :)